Zaključna obdelava notranjih zidov

ytong

Priporočamo vam, da za zaključne obdelave zidov iz Ytong zidakov in ostalih elementov uporabite tankoslojne omete, najbolje prav za Ytong porobeton razvit Ytong notranji tankoslojni omet. Ytong notranji tankoslojni omet uporabljamo za obdelavo Ytong zidov in Ytong stropov ter betonskih površin z nanosom v tankem sloju 3–6 mm. Nanesite ga ročno v dveh slojih ali strojno v enem sloju. Ročno vsak sloj nanesemo v debelini 2–3 mm. Ometa ni potrebno armirati s tekstilno stekleno mrežico. Izravnavo izvedite s pomočjo letev za izravnavo (dolžine min. 1 m). V kolikor s prvim slojem dosežete zadostno ravnino površine, drugi sloj ni potreben. Če je površina prvega sloja še vedno neravna, nanesite drugi sloj ometa in ga zgladite. V času vezanja ometa je potrebno zagotoviti dobre pogoje sušenja. Povprečna poraba je 1,4 kg/m² za vsak 1 mm debeline.

Ometana površina je pripravljena za nanos fine izravnalne mase ter zidne barve. Izvedba mora biti skladna z navodili proizvajalca fine izravnalne mase ter zidne barve.

V primeru oblaganja zidov s keramiko oz. keramičnimi ploščicami  upoštevajte, da se keramika nanaša na neobdelan Ytong zid, torej direktno, brez predhodnega ometavanja ali nanosa drugih materialov. Za pritrjevanje keramike uporabite lepilo za keramične ploščice, Ytong zid pa predhodno navlažite.

Želite podrobnejša navodila? Prevzemite brošuro "Navodila za zidanje"!