Kaj je Multipor

Multipor je naziv za mineralne toplotnoizolacijske plošče iz porobetona. Je negorljiv, masiven toplotno-izolacijski material, ki je popolnoma brez vlaken, in dosega izolacijski učinek, ki je primerljiv z ostalimi toplotnoizolacijskimi materiali. Multipor plošče so proizvedene na okolju prijazen način, so okolju in uporabniku prijazen material, primeren za ponovno predelavo oz. recikliranje. Izdelane so, tako kot porobeton Ytong, iz mineralnih surovin, in sicer apna, peska, cementa in vode, katerim je dodano še sredstvo za oblikovanje por. Proizvedene so v Nemčiji po visokih standardih kakovosti v energijsko varčnem proizvodnem procesu.

Toplotnoizolacijske plošče Multipor uporabnike prepričajo predvsem s kombinacijo odličnih lastnosti, predvsem z mineralno sestavo, izjemno požarno odpornostjo, trdnostjo in enostavnim oblikovanjem. Multipor je gradbeno biološko in mikrobiološko neoporečen, okolju neškodljiv gradbeni material z zaviralnim učinkom proti glivam in mikroorganizmom, ki prepriča tudi zahtevne graditelje.

 

Izdelki Multipor imajo evropsko tehnično dovoljenje E-05/0093 in splošno dovoljenje/atest Z-23.11-1501. Multipor je že decembra 2008 dobil certifikat NATUREPLUS št. 0404-0812-086-1, ki ga izdaja mednarodno združenje za trajnostno gradnjo NATUREPLUS e.v. s sedežem v Nemčiji in s članicami v več evropskih državah. ;