Kje lahko uporabimo Multipor?

Multipor lahko zaradi njegovih odličnih lastnosti ter vrste prednosti v primerjavi z drugimi toplotno-izolacijskimi materiali uporabljamo za različne izvedbe dodatne toplotne izolacije.

Dodatne informacije o toplotni izolaciji Multipor najdete na novi spletni strani www.multipor.si

 

V zadnjih letih postaja Multipor zelo iskan material za izvedbo dodatne toplotne izolacije z zunanje strani (ali po domače »fasade«), še posebej pri večstanovanjskih stavbah večjih višin, kjer je izjemno pomembna požarna odpornost materiala ter enostavna vgradnja. Za Multipor pa se pogosto odločajo tudi lastniki družinskih hiš, ki želijo na svojo hišo namestiti kakovostno, trajno in estetsko fasado, ki bo kljubovala zobu časa in trajno ohranila toplotno - izolativne lastnosti.

V sklop zunanje toplotne izolacije sodi tudi izoliranje toplotnih mostov, kar je še posebej zanimivo v kombinaciji z Ytong zidaki.

Zelo pogosto Multipor najde svoje mesto tudi pri obnovi stavb, v katerih ga uporabijo kot dodatno toplotno izolacijo zunanjih zidov z notranje strani (kadar je nemogoče izvesti dodatno toplotno izolacijo z zunanje strani, npr. v primeru spomeniško zaščitenih stavb, nesoglasja med etažnimi lastniki, potrebe po izolaciji le enega prostora, ..), kjer se izkaže z izjemno difuzijsko odprtostjo. To pomeni, da sestava ovoja omogoča izmenjavo vodne pare v prostoru z okolico in obratno. Stavba zaradi tega "diha", kar pomeni, da iz prostora odvzema odvečno vlago, kadar je zrak bolj vlažen, in jo vrača, ko je bolj suh. To je edina izvedba toplotne zaščite z notranje strani brez parne ovire (folije)!

Zanimivo je, da je bil na svojih začetkih Multipor najbolj prepoznaven in zelo dobro sprejet kot material za dodatno toplotno zaščito stropov garažnih hiš, kleti in podhodov, saj je enostaven za vgradnjo, dodatna obdelava ni potrebna, obenem pa skrbi za odlično požarno zaščito.