Področja uporabe

Multipor se uporablja za oblaganje stropov garažnih hiš in podhodov, saj je enostaven za vgradnjo, obenem pa ponuja odlično požarno zaščito.

Pomemben je tudi pri obnovi stavb, v katerih ga uporabijo kot dodatna toplotna izolacija zunanjih zidov z notranje strani (kadar je nemogoče izvesti dodatno toplotno izolacijo z zunanje strani, npr. v primeru spomeniško zaščitenih stavb), kjer se izkaže z izjemno difuzijsko odprtostjo. To pomeni, da sestava ovoja z uporabo parne ovire omogoča izmenjavo vodne pare v prostoru z okolico in obratno. Stavba zaradi tega "diha", kar pomeni, da iz prostora odvzema odvečno vlago, kadar je zrak bolj vlažen, in jo vrača, ko je bolj suh.

Multipor pa postaja skoraj nepogrešljiv material pri izvedbi dodatne toplotne izolacije z zunanje strani, še posebej pri večstanovanjskih stavbah večjih višin, kjer je izjemno pomembna požarna odpornost materiala ter enostavna vgradnja. Za Multipor se pogosto odločajo tudi lastniki individualnih hiš, ki želijo na svojo hišo namestiti kakovostno, trajno in estetsko fasado, ki bo kljubovala zobu časa in trajno ohranila toplotno - izolativne lastnosti.