Naše zgodbe

Sabina Arzenšek in Aleksander Žavski

Sabina Arzenšek in Aleksander Žavski gradita svoj dom na obrobju Kozjanskega, točneje v Gorici pri Slivnici. 
Z gradnjo sta pričela 24. avgusta 2015 in ne boste verjeli, čez natanko 2 meseca je bila hiška že pod streho. Pa je ni gradil izvajalec strokovnjak z veliko ekipo zidarjev in pomagačev. Mojster gradnje, glavni in odgovorni zidar je bil kar Aleksander sam.

Kot je v navadi pri gradnji Ytong hiš, pri zastavljanju prve vrste vedno ( če se seveda da uskladiti termine) pomaga Ytongov mojster Silvo in tako je bilo tudi pri njuni hiši. Silvo je poskrbel za dober začetek, natrosil veliko nasvetov in navodil, Aleksander pa je potem orodje vzel v svoje roke in se z voljo ter vztrajnostjo dokopal do uresničitve enega največjih življenjskih izzivov- gradnje lastne hiše. Med gradnjo je bil deležen stalne podpore Xellinih svetovalcev, predvsem gospoda Vita Pajka. Izjemna organizacija in delavnost sta zmagali in hiška je bila v rekordnem času pokrita. Aleksander ponosno pove, da mu  je bila gradnja celo pravi užitek. Naš prekaljeni inštruktor gradnje, mojster Silvo, je Aleksandra pohvalil za izjemno urejeno gradbišče ter natančno zidanje. Marsikateri profesionalec bi se lahko zgledoval po njemu.

Njuna hiška ni mala, v vsaki etaži ima približno 60m2 uporabne površine. Aleksander je moral vgraditi kar 80 m3 Ytong zidakov za kar je porabil tono in pol lepilne malte. Za zunanje zidove je uporabil termoblok debeline 40 cm, kar pomeni, da hiša pravzaprav niti ne potrebuje dodatne toplotne izolacije.

Hišo, namenjeno udobnemu bivanje ene družine, je konstruiral projektant Milan Prkič.V pritličju imajo velik odprt prostor z dnevno sobo, jedilnico in kuhinjo,  veliko kurilnico, manjšo kopalnico in predprostor. V mansardi so spalni prostori -spalnica , 2 otroški sobi, kabinet in velika kopalnica.

Sedaj nadaljujejo z deli, kajti družinica, ki se je malo pred pričetkom gradnje povečala za deklico Stašo, se želi čimprej vseliti v novi dom. Upajo, da jim bo uspelo najkasneje do pomladi 2017.

Aleksandru gredo čestitke za izjemen podvig, celi družinici pa želimo veliko prijaznih trenutkov v novem domu.
 

Sabina Arzenšek in Aleksander Žavski