Naše zgodbe

Ytong izdelki, sedaj integrirani z BIM-om

Informacije o Ytongovih izdelkih – zdaj možna uporaba tudi prek BIM (Building information modeling – informacijsko modeliranje objektov)

 

Ytong je znan po vodilni vlogi v inovacijah na področju porobetona kar znova potrjuje tudi z uvedbo podatkov o izdelkih v BIM platformo. Od 1. julija 2016 Ytong zagotavlja brezplačne podatke o svojih izdelkih s področja zidnih blokov, armiranih plošč ter pripadajočih komplementarnih izdelkov za uporabo v programih Revit® in ArchiCAD®.

Digitalizacija projektiranja je v svetu v velikem razmahu. Natančni proizvajalčevi podatki iz prve roke so ključni pri natančnem digitalnem načrtovanju vse od začetka projekta, ravno to pa Xella zdaj zagotavlja vsem udeležencem v procesu projektiranja in izvedbe objektov,ki uporabljajo njen gradbeni material znamke Ytong.  Za uporabo v dveh najbolj pogostih BIM programih Revit® in ArchiCAD® je na spletu brezplačno na voljo izbor izdelkov iz več kot 25 držav, tudi iz Slovenije. Prednastavitve omogočajo uporabnikom enostavno izbiro pravih rešitev pri vsakem gradbenem projektu s porobetonom Ytong. Tako lahko vsi sodelujoči v integriranem procesu načrtovanja vedno dostopajo do pravilnih informacij ter tako ohranjajo enako raven seznanjenosti s projektom.

Udeleženci v procesu projektiranja in izvedbe sodelujejo in razpravljajo o načrtovanem objektu s pomočjo 3D gradbenega modela. Skupaj lahko nato oblikujejo gradbeni model, katerega izvajalec  uporabi pri naročilu ustreznih materialov, kalkulacijah, izvedbi in pokalkulacijah.

Ytong, kot ena izmed vodilnih svetovnih blagovnih znamk porobetona, z umestitvijo v BIM nudi sodoben dostop do podatkov o proizvodih in s tem pomoč pri razvoju projektov. Poleg gradbenega materiala je v celotnem procesu projektiranja in izvedbe na voljo tudi osebje, usposobljeno za strokovne nasvete in tehnično podporo.

Uporabljajte to storitev za vaše gradbene projekte s porobetonom Ytong ter poizvedite več o možnostih uporabe BIM pri vaših gradbenih projektih na http://bimobject.com/en/ytong/product/ytong_si?widgettoken=997575aa-1550-4edd-97bb-5b8486b24ba4

Opomba: Revit® and ArchiCAD® sta registrirani blagovni znamki Autodesk Inc. and Graphisoft SE. Oba programa sta tukaj imenovana zgolj informativno.