Naše zgodbe

YTONG v Art Kampu Festivala Lent

Sodelovali smo na Festivalu Lent. Pravzaprav so sodelovali naši YTONG zidaki, ki smo jih donirali kot material za ustvarjanje v festivalovem ART KAMP-u. Odlično so se obnesli: tako zidaki kot ustavarjalci in njihovi mentorji.

Festival Art Kamp je potekal v okviru Festivala Lent od 2. junija do 7. julija 2012 in sicer na čudovitem odprtem prizorišču mesta Maribor v mestnem parku, ki se je v času festivala spremenil v Park doživetij.

Gre za edinstven evropski projekt na področju medgeneracijskega kulturnega izobraževanja, ki traja kar 16 dni in ima rekordno število delavnic, sodelujočih mentorjev in prostovoljcev. Nastopajoči prihajajo iz vseh koncev domovine in tujine, festival je množično obiskan, programi so brezplačni, ambient in ozračje pa prijetni in vabljivi. Festival Lent s svojo kreativno zasnovo približa kulturo na aktiven in prijeten način prav vsem. V Parku doživetij so se sodelujoči letos v okviru kulturnih dogodkov in delavnic učili pozabljenih spretnosti ter spodbujali svojo kreativnost.

Povsem jasno kajne, da smo sodili zraven tudi mi.