Naše zgodbe

Vgradili smo prvi YTONG strop v Sloveniji

ytong strop

V hiši investitorja Mirana Kozmusa v Zabreznici na Gorenjskem je bil aprila vgrajen prvi Ytong strop v Sloveniji. Končni izdelek je zadovoljil vsa pričakovanja, ki pri Ytongu nikoli niso nizka.

Z montažo prvega Ytong stropa v Sloveniji smo pričeli 18. aprila, material pa smo dostavili že dan prej. Ytong strop je bil vgrajen kot strešna konstrukcija v izmeri 77 m2 na energijsko varčni Ytong hiši Vera. Dela so izvedli delavci podjetja Gradbeništvo Gogi, in sicer hitro ter brez zapletov, čeprav so Ytong strop polagali prvič. Delo so si zelo olajšali s tem, da so Ytong polnila razložili na ploščo, gredice pa neposredno na zidove. Kvadratni meter stropa je bil postavljen v približno pol ure, celotni projekt pa bi bil že zaključen, če ne bi vmes poseglo deževno vreme. V zadnjem tednu aprila so opravili še zaključna dela, kot so dodatno armiranje vzdolžnih in prečnih reber, njihovo betoniranje in vgradnja samorazlivne malte.

Investitor Miran Kozmus je ob tem povedal: »Ytong strop sem prvič videl na letošnjem sejmu Dom in takoj se mi je zdel imenitna rešitev. Pri montaži Ytong stropa namreč odpade suhomontažna obloga stropa, obdelavnost je enostavna, material pa tak, iz kakršnega imam zgrajeno tudi hišo. Poleg tega Ytong strop zagotavlja najboljšo zrakotesnost stavbe in optimalni fazni zamik prehoda toplote. Zaradi ugodne ponudbe, ki je znašala 2.600 evrov brez prevoza in davka, sem se takoj odločil za Ytong strop. Moram poudariti, da so bila moja pričakovanja visoka in končni izdelek jih je povsem zadovoljil.«

S prvo vgradnjo Ytong stropa v Sloveniji je zadovoljen tudi projektni vodja iz Xelle, Miloš Kmetič, ki je povedal, da so bili postopki vgradnje še enostavnejši od pričakovanj in da položen Ytong strop tudi z estetskega vidika izgleda odlično.

Zanimanje za Ytong strop se po prvi uspešni gradnji povečuje. V prvi polovici maja bo vgrajen v še dve slovenski hiši.

Vsi, ki vas zanima, kako poteka vgradnja Ytong stropa in končni izgled, ste vabljeni, da nam pišete na info.si@xella.com in dogovorili se bomo za ogled.