BIM orodja

BIM dodatek za REVIT

BIM dodatek za Revit si lahko naložite na tej povezavi.

 

BIMTech Tools

BIMTech Tool dodatek za BIM orodja (ARCHICAD, REVIT) ter ostale rešitve detajlov (SketchUp, Autocad, ZwCAD)

PrenosBIMTech Tool dodatek je namenjen enostavnemu dodajanju gradbenih materialov, njihovih priporočenih sestavov ter detajlov vgradnje svetovno priznanih proizvajalcev. Brezplačni dodatek si lahko prenesete strani https://bimtech.cz/en/ Orodje po navodilih proizvajalca namestite v vašo BIM ali CAD rešitev.

Izgled domače strani BIM Tech Tools
Izgled domače strani BIM Tech Tools

Kako do naših gradbenih materialov Ytong, Multipor in Silka

Po namestitvi v BIM programu (vse slike so posnete v programu ARCHICAD) imate na voljo neposreden dostop do naših gradbenih materialov. Kot uporabnik boste  pomočjo s filtrov (proizvajalec, namen izdelka, kategorija) prišli do izbranih izdelkov ter nato s klikom na gumb Material Detail tudi do vseh  tehničnih lastnosti izbranega materiala, krajšega opisa in morebitne povezave do certifikatov, spletne strani izdelka in podobno. S klikom na gumb Insert into project, se izbrani gradbeni material prenese s spleta v lokalno knjižnico trenutnega projekta. Tako je na voljo za uporabo v BIM ali CAD rešitvi.

Ytong izdelki nanizani v Bim Tech Tools
Ytong izdelki nanizani v Bim Tech Tools

Priporočene sestave in detajli vgradnje

Med priporočenimi sestavami (konstrukcijski sklopi) boste našli veliko predpripravljenih zidnih, talnih in strešnih konstrukcij, kot jih priporoča proizvajalec gradbenih materialov. Na voljo so vsi parametri sestave, posamezne sloje pa lahko tudi spremenite po lastnih željah. Za izbrano sestavo je na voljo tudi izračun toplotne upornosti, mesta kondenzacije,...

2D Detajli vgradnje

V Bim Tech Tool so vključeni tudi najbolj tipični detajli vgradnje za naše proizvode. Detajli so 2D črtne risbe, katere lahko prav tako vključite v trenutni projekt, razbijete na sestavne dele in po potrebi popravite ali uredite.

Konstrukcijski sklopi
Konstrukcijski sklopi

Natančna sestava konstrukcije in toplotne lastnosti
Natančna sestava konstrukcije in toplotne lastnosti