Silka

Vrtec v Notranjih Goricah

Prvi objekt, v katerem so že vgrajeni Silka silikatni zidaki je vrtec v Notranjih Goricah. V vrtcu so pravzaprav načrtovani vsi naši materiali in to tako, da so maksimalno izkoriščene njihove najboljše lastnosti.

Ytong je vgrajen v zunanje zidove in predelne stene, Multipor služi kot masiven in negorljiv toplotnoizolacijski ovoj vrtca, Silka pa je umeščena v zidove, kjer je potrebno čim bolj zmanjšati prehod zvoka. To pa so notranji zidovi med igralnicami ter zidovi med igralnicami in hodniki.

Naša paleta izdelkov je torej optimalno zadostila vsem visokim kriterijem za gradnjo tako pomembnega objekta kot je vrtec. Vse iz ene roke, na kar smo zelo ponosni.

Zgodaj spomladi 2018 so zgradili osnovno konstrukcijo z Ytong in Silka zidaki, namestili streho in vgradili stavbno pohištvo. Toplejši dnevi na začetku aprila so končno omogočili tudi izvedbo fasade, za katero so uporabili Multipor toplotno-izolacijske plošče. Preko poletja so na objektu izvajali zaključna dela, urejali okolico in seveda poskrbeli za opremo.

Vrtec je bil konec avgusta 2018 predan v uporabo.

Oglejte si še nekaj referenčnih objektov iz Nemčije, pri katerih gradnji ali prenovi so bili uporabljeni Silka silikatni zidaki.

Mladinski hotel Bottrop, Nemčija

Osnovna šola, Grossziethen, Nemčija

Prenova carinarnice v stanovanjski objekt, Leipzig, Nemčija

Zdravstveni center, Lübeck, Nemčija